Cumartesi, Nisan 07, 2012

Paskalya Çöreği






Paskalya Çöreği
Hazır paskalya zamanı iken mis gibi mahlep kokan bir paskalya çöreği çayınıza eşlik etsin.


Malzemeler
  • 3,5-4 su bardağı un (elenmiş)
  • 1 yemek kaşığı instant maya+1 çay kaşığı şeker (mayalamak için)
  • 1 yumurta + 1 yumurta sarısı üzerine
  • 1,5 tatlı kaşığı mahlep
  • 125 gram margarin-tereyağ
  • 1/2 çay bardağı toz şeker
  • 2 çay bardağı ılık süt
  • İsteğe bağlı üzüm, ceviz
Hazırlanışı
  • Ilık süt içine, instant mayayı 1 çay kaşığı şekeri ilave ederek 10-15 dakika mayalanması için bekleyin. (Maya hafif köpürecek)
  • Karıştırma kabı içinde, unun ortasını açarak mayayı içine dökün ve hafif karıştırın.
  • Sonra diğer malzemeleri sırası ile ilave ederek, yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Yoğurma işlemi bittikten sonra, elde ettiğiniz hamurun üzerine temiz bir mutfak bezi örtün ve oda sıcaklığında 35-40 dakika kadar bekletin. (hamur iki katına çıkmalı)
  • Kabaran hamuru mutfak tezgahı üzerine alın ve 15 cm uzunluğunda 3 çubuk elde edecek şekilde açın. üç parçayı saç örgüsü şeklinde birbirine dolayarak, yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. (Üzerini ceviz ile süsleyebilirsiniz.)
  • Üzerine yumurta sarısı sürün.
  • 15 dakika daha oda sıcaklığında bekletin. (Kabarmaya devam edecek.)
  • 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder