Paskalya Çöreği
Hazır paskalya zamanı iken mis gibi mahlep kokan bir paskalya çöreği çayınıza eşlik etsin.
Malzemeler
- 3,5-4 su bardağı un (elenmiş)
- 1 yemek kaşığı instant maya+1 çay kaşığı şeker (mayalamak için)
- 1 yumurta + 1 yumurta sarısı üzerine
- 1,5 tatlı kaşığı mahlep
- 125 gram margarin-tereyağ
- 1/2 çay bardağı toz şeker
- 2 çay bardağı ılık süt
- İsteğe bağlı üzüm, ceviz
- Ilık süt içine, instant mayayı 1 çay kaşığı şekeri ilave ederek 10-15 dakika mayalanması için bekleyin. (Maya hafif köpürecek)
- Karıştırma kabı içinde, unun ortasını açarak mayayı içine dökün ve hafif karıştırın.
- Sonra diğer malzemeleri sırası ile ilave ederek, yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Yoğurma işlemi bittikten sonra, elde ettiğiniz hamurun üzerine temiz bir mutfak bezi örtün ve oda sıcaklığında 35-40 dakika kadar bekletin. (hamur iki katına çıkmalı)
- Kabaran hamuru mutfak tezgahı üzerine alın ve 15 cm uzunluğunda 3 çubuk elde edecek şekilde açın. üç parçayı saç örgüsü şeklinde birbirine dolayarak, yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. (Üzerini ceviz ile süsleyebilirsiniz.)
- Üzerine yumurta sarısı sürün.
- 15 dakika daha oda sıcaklığında bekletin. (Kabarmaya devam edecek.)
- 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder